Om Winformatik®

Winformatik er et registreret varemærke, og et administrationssystem der anvendes i alle Grønlandske kommuner.

Her finder du hjælp og vejledning til Winformatik.

Din organisation har normalt en superbruger som du kan henvende dig til. Hvis din organisation ikke har nogen superbruger - eller hvis du selv er superbruger - vil du kunne henvende dig til din lokale helpdesk.

Helpdesk i din kommune

Qinnuigissavakkit mail aqqutigalugu qarasaasialeriffimmut saaffiginnissutit tamarmik Helpdesk -ianut ingerlatittaqqullugit. Inunnut ataasiakkaat nassitsiguit, nassitsivigisallu napparsimasimaguni sulinngiffeqarsimaguniluunniit suliaq suliarineqarsinnaanngilaq.
Henvendelse til Helpdesk sker bedst via e-mail. Hvis du sender til enkelte personer, og personen er syg eller på ferie, bliver der ikke gjort noget ved sagen.

Qeqqata
Helpdesk email:

(helpdesk@qeqqata.gl)

Kujalleq
Helpdesk email:

(helpdesk@kujalleq.gl)

Sermersooq
Helpdesk email:

(support@sermersooq.gl)

Qeqertalik 
Helpdesk email:

(support@qeqertalik.gl)

Avannaata 
Helpdesk email:

(support@avannaata.gl)

 
Brugere, som kommunen har udpeget som rekvirenter, kan kontakte KIMIK iT direkte:
KIMIK iT A/S Support Postboks 740 3900 Nuuk Telefon: +299 342000  ( Åben 08:00 - 17:00 ) Mail: support@kimik-it.gl

Adgang til Winformatik system

Der findes en blå kommune Winformatik installation i alle kommuner. Du burde have adgang til din kommunes Winformatik installation via et ikon på dit skrivebord der ser ca. sådan ud
Efter tryk på ovenstående vil der åbne sig en ny browser og du vil muligvis blive spurgt om brugernavn og password. Hvis dette ikke sker - skal du henvende dig til din lokale it-afdeling med problemet. Dit brugernavn er dine initialer og dit password har du på et tidspunkt fået oplyst i en mail, hvis du er blevet oprettet som bruger. Hvis du ikke kender dit password skal du henvende dig til din lokale it-afdeling.

Som udgangspunkt anbefaler vi at skrivebordsikonet anvendes til opstart af Winformatik. 

Møder du nedenstående er det fordi du ikke har startet Winformatik korrekt op. Luk alle vinduer og start Winformatik op med skrivebordsgenvejen. Fortsætter problemet skal du henvende dig til din IT-afdeling som så vil installere et opstartsprogram til Winformatik på din PC.

Browsere

NYT OM BROWSERE!

Det er nu også muligt at anvende Google Chrome til Winformatik.

Følgende gælder kun for kommuner som endnu ikke har fået opdateret Winformatik til nyeste version (primo september 2019 er det udelukkende Sermersooq):

Der kan være kompabilitetsproblemer mellem Internet Explorer IE9, IE10, IE11 og Winformatik. Dette problem er forholdsvist let at løse, læs mere For IE9 - For IE10 - For IE11

Hvis du bruger Internet Explorer 8 (IE8) og har kompabilitetsproblemer så læs mere HER

Uanset hvilken browserversion du anvender, så skal din browser (Internet Explorer) være sat op efter denne forskrift for at Winformatik virker ordentligt. Du kan få din browser sat op automatisk ved at klikke  For IE9 - For IE10 og IE11  For ældre browsere  Har du valgt automatisk opsætning kan nedenstående springes over!

Desuden skal http://winfose15 være i zonen ”Lokalt intranet”. Det vil den ofte være, men du kan kontrollere dette ved at:

  • Slå op på den blå Winformatik forsiden i din kommune evt. ved at trykke på det relevante link længere oppe på denne side.
  • Aflæse zone oplysningerne i browserens statuslinje, som regel nederst i browseren i højre hjørne. Der skal stå "Local intranet" eller "Lokalt intranet" eller noget lignende.

Hvis (og kun hvis) din Winfoserver ikke er medlem af zonen lokalt intranet, skal du gøre følgende:

1) Åbn Internet Explorer og vælg menupunkten "Funktioner" og tryk derefter på "Internet-indstillinger...".
2) Vælg fanen "Sikkerhed" og tryk derefter på ikonet "Lokalt Intranet".
3) Tryk på knappen "Websteder" og i vinduet tryk på knappen "Avanceret".
4) Indtast i feltet "Føj dette websted til zonen:", følgende http://winfose15 hvis du er i Sermersooq.
5) Tryk på Tilføj knappen, tryk derefter Luk, derefter OK, og til sidst OK for at lukke indstillingsboksen. Genstart for en sikkerheds skyld Internet Explorer.  

Kun Sermersooq: Hvis du er kommet på det blå kommune Winformatik - men systemet virker mærkeligt - skal du kontakte din lokale it-afdeling for at få hjælp til at sikre at din browser er sat korrekt op.  

Winformatik - organisering

Overordnet styring

Styringen varetages af KAQA: Det fælleskommunale IT-udvalg. Se mere her: www.kaqa.gl.

Udvalget holder for tiden en gang om ugen et prioriterings- og status-møde med Kimik IT.

Modulansvarlig

Der er i hver kommune udpeget en (eller flere) ansvarlige for hvert modul. Disse er på vegne af kommunen ansvarlig for at koordinere den faglige anvendelse af det pågældende modul. De modulansvarlige bliver informeret i forbindelse med ændringer i modulet samt hvis der er driftsmæssige problemer med modulet.