Om Winformatik®

Winformatik er et registreret varemærke, og et administrationssystem der anvendes i alle Grønlandske kommuner.

Her finder du hjælp og vejledning til Winformatik.

Din organisation har normalt en superbruger som du kan henvende dig til. Hvis din organisation ikke har nogen superbruger - eller hvis du selv er superbruger - vil du kunne henvende dig til din lokale helpdesk.

Helpdesk i din kommune

Qinnuigissavakkit mail aqqutigalugu qarasaasialeriffimmut saaffiginnissutit tamarmik Helpdesk -ianut ingerlatittaqqullugit. Inunnut ataasiakkaat nassitsiguit, nassitsivigisallu napparsimasimaguni sulinngiffeqarsimaguniluunniit suliaq suliarineqarsinnaanngilaq.
Henvendelse til Helpdesk sker bedst via e-mail. Hvis du sender til enkelte personer, og personen er syg eller på ferie, bliver der ikke gjort noget ved sagen.

Qeqqata
Helpdesk email:

(helpdesk@qeqqata.gl)

Kujalleq
Helpdesk email:

(helpdesk@kujalleq.gl)

Sermersooq
Helpdesk email:

(support@sermersooq.gl)

Qeqertalik 
Helpdesk email:

(support@qeqertalik.gl)

Avannaata 
Helpdesk email:

(support@avannaata.gl)

 
Brugere, som kommunen har udpeget som rekvirenter, kan kontakte KIMIK iT direkte:
KIMIK iT A/S Support Postboks 740 3900 Nuuk Telefon: +299 342000  ( Åben 08:00 - 17:00 ) Mail: support@kimik-it.gl

Adgang til Winformatik system

Der findes en blå kommune Winformatik installation i alle kommuner. Du burde have adgang til din kommunes Winformatik installation via et ikon på dit skrivebord der ser ca. sådan ud
Efter tryk på ovenstående vil der åbne sig en ny browser og du vil muligvis blive spurgt om brugernavn og password. Hvis dette ikke sker - skal du henvende dig til din lokale it-afdeling med problemet. Dit brugernavn er dine initialer og dit password har du på et tidspunkt fået oplyst i en mail, hvis du er blevet oprettet som bruger. Hvis du ikke kender dit password skal du henvende dig til din lokale it-afdeling.

Som udgangspunkt anbefaler vi at skrivebordsikonet anvendes til opstart af Winformatik. 

Møder du nedenstående er det fordi du ikke har startet Winformatik korrekt op. Luk alle vinduer og start Winformatik op med skrivebordsgenvejen. Fortsætter problemet skal du henvende dig til din IT-afdeling som så vil installere et opstartsprogram til Winformatik på din PC.

Browsere

NYT OM BROWSERE!

Krav om indstillingerne ved anvendelse af IE er i dag de samme som for Google Chrome, se nærmere her: https://kaqa.gl/Anvendelse/Arbejdspladsen

Winformatik - organisering

Overordnet styring

Styringen varetages af KAQA: Det fælleskommunale IT-udvalg. Se mere her: www.kaqa.gl.

Udvalget holder for tiden en gang om ugen et prioriterings- og status-møde med Kimik IT.

Modulansvarlig

Der er i hver kommune udpeget en (eller flere) ansvarlige for hvert modul. Disse er på vegne af kommunen ansvarlig for at koordinere den faglige anvendelse af det pågældende modul. De modulansvarlige bliver informeret i forbindelse med ændringer i modulet samt hvis der er driftsmæssige problemer med modulet.