Boligsikring Selvbetjening

Eksisterende løsning på Sullissivik.gl

På sullissivik.gl findes på nuværende tidspunkt denne løsning: https://www.sullissivik.gl/Forms/Boligsikring

Hvis man logger på med NemID får man en indtastningsside som vist nedenfor. 

Man skal  angive alle informationer om sig selv, sin husstand, vedhæfte lejekontrakt, informationer om boligen, samt alle indkomst-oplysninger. Som selvbetjeningen ser ud nu er det besværligt at få indsendt en ansøgning.

Forslag til ny løsning

Borgeren udfører

I stedet for det overstående foreslås en ny borgerside, som anvender de informationer som kommunen har i forvejen. Det forudsættes stadig at borgeren logger på med NemID. På den måde kan systemet hente oplysningerne ud fra borgerens cpr nummer.

Den forventede beregning af boligsikring skal vises til borgeren, samt de informationer som er blevet brugt til at udfylde ansøgningen. Eksempel:

Boligens informationer kan udfyldes automatisk i tilfælde af at udlejer er Ini A/S eller Iserit A/S. Hvis udlejer er en privat udlejer, så henvises indtil videre til den eksisterende løsning på sullissivik.gl

Borgeren kan indtaste yderligere oplysninger, f.eks. tlf og bemærkning, og trykke på "Indsend ansøgning"

Borgeren som har ansøgt får en kvittering får ansøgning gennem e-boks, når e-boks bliver aktuelt. Det forventes at ske i starten af 2021. Indtil da vises en kvittering på skærmen.

Fuldmagt?

For at lave en boligsikringsansøgning skal man kende til husstandens indkomst. Resultat siden som vist foroven viser personers indkomst hvis personer er over 18 år. Ny problemstilling er, skal der gives fuldmagt fra husstanden om at vise disse informationer til ansøger?

Sagsbehandler udfører

Ansøgningen som borgeren har indsendt, bliver sendt videre til Winformatik. Winformatik gør derefter sagsbehandler opmærksom på at der er nye ansøgninger som skal behandles. Det sker via email.

Når sagsbehandler accepterer ansøgningen vil den blive vist på side 570 på samme måde som ansøgninger der er tastet ind manuelt. Sagsbehandler skal ikke indtaste oplysningerne igen. Det bliver derfor hurtigere for sagsbehandler at behandle en ansøgning.

Referater fra Faggruppemøder